Als ik gevraagd wordt een ervaren collega te coachen, hoor ik verschillende “stemmen”; enerzijds “Je leuk, doen!”en anderzijds: “Hoezo, je komt zelf net kijken”.
Hoe kun je dilemma’s van de coachee goed inzichtelijk maken?
Ik zou wel eens wat “speelser” willen werken, maar durf ik dat wel?

Voice dialogue gaat er van uit dat ieder mens verschillende kanten (of stemmen) heeft en dat die soms ook tegengestelde boodschappen geven. Dat kan soms in een bepaalde situatie voor de coachee (en ook voor de coach) best lastig zijn. Bovendien is de ene kant beter ontwikkeld dan de andere.
Voice dialogue als methode helpt je om de verschillende kanten te onderscheiden, neer te zetten en er mee in gesprek te gaan met als doel je inzicht in dat wat in jouw interne systeem speelt wat te vergroten. Met als gevolg dat je je handelingsalternatieven vergroot.

Programma
In de masterclass van 3 dagdelen gaan we op basis van de belangrijkste uitgangspunten van voice dialogue aan de slag met korte, praktische toepassingen in de coaching.
We gaan ervaren en onderzoeken hoe je dit kunt toepassen bij dilemma’s en het onderzoeken van (belemmerende) overtuigingen
Ook gaan we aan de slag met nieuwsgierig en oordeelsvrij zijn, een belangrijke basis bij voice dialogue.
Theoretische basis is een artikel wat je voorafgaand aan de masterclass toegestuurd krijgt.

De masterclass wordt verzorgd door Heleen Florusse

Bedoeld voor ervaren coaches