Klaar voor een nieuwe uitdaging om jouw kennis en vaardigheden als coach te verbreden? Ben je nieuwsgierig hoe je met opstellingen in coaching kan werken?

Systemisch coachen gaat ervan uit dat de coachee deel is van een groter geheel, een systeem. Het grote systeem, de wereld of de maatschappij bestaat uit een aantal kleinere systemen zoals familie, organisatie, land, stad, regio, sportvereniging, opleiding etc.  Als coach werk je dus niet alleen met het individu in een bepaalde functie (docent, leerkracht) maar ook met de organisatie (team, afdeling, school) waar de coachee deel van uit maakt.
Het is de kunst en de kunde om samen met de coachee de verborgen patronen en dynamieken in de systemen waar de coachee deel van uit maakt boven water te krijgen en hanteerbaar te maken.
Dit vraagt van de coach om de juiste vragen te stellen, de coachee te volgen en de coachee zelf aan het roer te laten staan.

Programma
In deze masterclass van 3 dagdelen leer je de basis uitgangspunten die van belang zijn voor systemisch coachen. De focus is daarbij gericht op persoonlijke ontwikkelingsvragen en op individuele opstellingen binnen coaching.
We gaan verschillende oefeningen doen in systemisch waarnemen, vragen stellen, luisteren naar wat niet gezegd wordt en in ordening.
Op basis van eigen casuïstiek maak je kennis met de tafelopstelling, blaadjesopstelling en het visualiseren, door te tekenen, van een opstelling.

De masterclass wordt verzorgd door Mieke de Leeuw

Bedoeld voor ervaren coaches