De opleiders van de post-hbo opleiding ‘Coach in het Onderwijs’ stellen zich graag aan je voor.

Heleen Florusse - opleider in de opleiding Coach in het OnderwijsHeleen Florusse
Ontregelen, meer perspectieven onderzoeken en experimenteren met nieuw gedrag: altijd met respect en aandacht.

In 2008 ben ik gestart als opleider aan de post HBO-opleiding “Coach in het onderwijs” een prachtige opleiding waar ik nog steeds met veel plezier aan verbonden ben. Het opleiden van (collega)coaches die zich bezighouden met het begeleiden van (startende) docenten en op die manier een bijdrage leveren aan het professionaliseren van onderwijsgevenden en dus aan het leren van leerlingen en studenten; dat is toch mooi als je dat mag doen.

Binnen de coachopleiding vind ik het mooi te zien hoe ervaren docenten weer een nieuw vak gaan leren, onzeker worden, oefenen, reflecteren en vooral enthousiast zijn over en groeien in dit nieuwe vak. Binnen de opleiding richt ik mij specifiek op het vormgeven van ervaringsgericht leren, experimenteren met de stappen van het coachgesprek en het omgaan met het ongemak van jezelf en van de coachee.

Naast opleider aan de coachopleiding ben ik als begeleidingskundige werkzaam bij de interne academie van de HvA en heb ik mijn eigen bureau als coach, trainer en trainingsacteur en altijd aan het “ontregelen met aandacht”.

 

Mieke de Leeuw
Werken vanuit de bron van innerlijke kracht, daarvandaan start een reis van ontwikkeling en groei.

In 2007 besloot ik om me volledig te richten op de professionalisering van docenten in het VO, MBO en HBO en vanaf dat moment ben ik werkzaam als opleider, coach en (leer)supervisor. Eerst bij Centrum voor Nascholing en later bij de Hoogeschool van Amsterdam. Nu ben ik actief vanuit mijn eigen bedrijf en als opleider in de Post-HBO opleiding ‘Coach in het onderwijs’, een opleiding waar ik al vele jaren met hart en ziel aan verbonden ben. Ik vind het geweldig om docenten te mogen opleiden die op hun beurt weer collega’s verder helpen in hun professionele ontwikkeling.

Als opleider vind ik het belangrijk dat de coaches in opleiding oog hebben voor de achtergrond van de docenten die zij begeleiden en de (culturele) context van de organisatie waarbinnen zij werken. Het startpunt daarbij ligt in het kennis hebben van de eigen (culturele) bagage. In de opleidingsbijeenkomsten besteed ik hier dan ook veel aandacht aan. Ik stem goed af en sluit aan bij de ander om van daaruit een stap te zetten in de gewenste richting. Ik mag daarbij graag werkvormen inzetten uit systemisch werken.

 

Frouke Visser - Opleider in de opleiding Coach in het OnderwijsFrouke Visser
Al jaren is het begeleiden van mensen die willen werken aan hun professionele ontwikkeling en zichzelf daarbij uitdagen en nieuwe wegen durven in te slaan een prachtige baan. Ik doe dat al meer dan 20 jaar, voornamelijk gericht op onderwijsgevenden in het hbo, mbo en VO. Lang geleden als curriculumontwerper, toen als docentenopleider en trainer, daarna ook als coach, intervisiebegeleider, en supervisor. Ik ben steeds meer de kant van begeleidingskundige opgegaan en die rol past me goed.

Ik werk bij de HvA Academie en heb een eigen bedrijf voor training en coaching. Als opleider van de opleiding Coach in het onderwijs geef ik het stokje door: ik begeleid coaches in opleiding die coach willen worden van collega-docenten. Al mijn ervaring en expertise komen hierin samen, mooier kan het bijna niet worden.

In mijn werk durf ik uit te dagen en blijf toch dichtbij. Mensen noemen mij positief, duidelijk, aards, begripvol, met ruimte voor humor. Ik volg regelmatig nascholing om nieuwe inzichten toe te voegen aan mijn repertoire (bijv. oplossingsgericht werken, mindfulness, mentaliserend coachen, wandelcoaching, e-coaching). Ik ben geregistreerd als coach en supervisor (LVSC).

 

Contactinformatie